Siirry sisältöön

SUOSITTU JUHLAPAIKKA JA RAVINTOLA VUOSIKYMMENTEN AJAN

Mestaritallin nimi tulee sen historiasta: 1960-luvulla rakennettu ravintola pystytettiin vanhan hevossairaalan perustuksille. Ja jo silloin se oli kuuluisa terassialueestaan. Ravintolalle on kunnia-asia, että paikalla olleessa sairaalassa hoidettiin kertomuksien mukaan aikoinaan myös Mannerheimin hevosta. Vaan ei Mestaritallin historiasta väriäkään puutu: Huhun mukaan rakennuttaja pani pystyyn ravintolan siksi, että omaan olisi ainakin tervetullut. Muualla kun miehellä oli öykkärin maine.

Mestaritalli ravintolana

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Mestaritallista ei kuitenkaan tullut öykkäröintipaikkaa, vaan kiva ravintola, jossa on vuosien varrella viihtynyt yksi jos toinen paikallinen ja turisti. Taivallahden kasarmilta tulivat aikoinaan myös varusmiehet Mestaritalliin, jota alasotkuksikin kutsuttiin, nauttimaan. “Yläsotkuna” toimi ravintola Elite.

Eräät asiakkaat kertoivat livahtaneensa nuorina kasarmilta tänne salaa kaljalle. Yksi oli jäänyt kasarmille vartioon ja soittanut ravintolan puhelimeen kahdesti merkiksi siitä, että karkurit olivat vaarassa jäädä kiinni.

Virvokkeet maistuvat Mestaritallissa edelleen, etenkin terassilla. Vaan on ruokalistassakin uutta maisteltavaa – yhä perinteitä kunnioittaen.

Tervetuloa!

Mestaritalli 1960-luvulla. Kuva Helsingin kaupunginmuseo / Grünberg, Constantin

Mestaritallin edustalla sijaitseva Meritalli vuonna 1984. Kuva Helsingin kaupunginmuseo / Alanco, Jan 

Mestaritallin terassi 1960-luvulla. Kuva Helsingin kaupunginmuseo / Grünberg, Constantin